מה לא אמרו על תל אביב? עיר ללא הפסקה, בירת התרבות של ישראל, העיר שכולם רוצים לגור בה. הייחודיות של העיר מתבטאת בכך שבאמת כל גווני האוכלוסייה מתגוררים בה. קשישים וילדים, נערים וצעירים, סטודנטים ומובטלים כולם רוצים לגור במרכז של המרכז וליהנות מכל הטוב שיש לעיר להציע. עקב הביקוש ניתן לראות את המחסור של דירות למגורים בעיר ואת המחירים שיש לשלם כדי לגור בה בשכירות. בעקבות הבהלה לדירות שבעיר, רשימות ההמתנה שנוצרות סביב כל דירה וכמובן הסאבלטים השונים – הבינו בעירייה ובממשלה שיש לקדם תהליכים של תמ א 38 2 תל אביב בכדי להגדיל את ההיצע ולאפשר לכל מי שרוצה לגור בעיר לעשות זאת במחירים שפויים.
מנסים לשנות את המציאות עם תמ"א 38 2 תל אביב
החלטות וועדה מקומית
בכדי להקל על תהליכי הבנייה והשינויים החליטו בממשלה להעביר את התיקון לחוק תמ"א 38, וזהו תיקון 2. בתיקון נאמר כי הצורך באישורים מצטמצם וניתן לפנות לוועדה מקומית וועדה מחוזית בלבד. מאחר ומדובר על תל אביב אשר היא בעצמה העיר המרכזית, הוועדה המקומית והמחוזית חד הן. זה נתון שמאפשר להבין כי במידה והעירייה אכן רוצה להתחיל פרויקט מסוים היא יכולה לתת אישור ולהתחיל לא צורך בפנייה לגופים נוספים. זו הסיבה שכל כך חשוב לבדוק מה התכנון של עיריית תל אביב לגבי אזור מסוים, משום שהיא המחליטה הבלעדית על כך.
תוספת לדירות
כדי לפתות את הדיירים להתחיל בתהליך, אושר בחוק כי כל דירה יכולה לקבל תוספת של עד 25 מ"ר! מדובר על כמות אדירה של מטרים נוספים לבנייה בכל פרויקט, אך יש להתייחס לכך בכובד ראש. הוספת המטראז' יכולה להתקיים רק במידה והשינוי עומד תחת מגבלות התב"ע. לפעמים נדהמים בעלי הדירות לגלות כי לא רק שהם לא זכאים להגדלה, אלא עליהם לחתום אפילו על הקטנה כלשהי במידה והם רוצים להוציא את התהליך אל הפועל. זהו שינוי שלעיתים יכול לעצור את כל הפרויקט ולגרום לדיירים שמסרבים להמשיך, לכן חשוב לברר זאת עוד לפני החתימות ותחילת תהליך הבנייה מול קבלן.