רמת גן הפכה להיות אחת הערים המבוקשות ביותר באזור המרכז בשנים האחרונות. הקרבה לתל אביב, הנוחות, איכות החיים והמספר הרב של הזוגות הצעירים הופכים את העיר למקום בו כדאי לחיות. למרות הרצון של רבים, היצע הדירות אינו מספיק והשטחים לבנייה מעטים ביותר. עקב כך, הוספת דירות לעיר היא אחת המטרות הגדולות ביותר העומדות לנגד עיני קברניטי העירייה, כאשר אחת הדרכים הטובות בותר לעשות זאת היא על ידי תוכנית "פינוי בינוי" גדולה במיוחד והוספה של אלפי דירות למגוון הקיים. כדי לעשות זאת יש לנקוט במספר צעדים, אך גם לקחת בחשבון שיקולים שאסור לפספס.
תמ"א 38 2 רמת גן – בוחנים מכל הצדדים
חידוש פני העיר
רמת גן הוכרזה כעיר כבר בשנת 1950, משמע קיימים בה מספר רב של בניינים שיכולים לעמוד הגדרות הנדרשות לתמ"א כאשר המרכזית שבהן היא מבנה הנבנה לפני שנת 1980. כל אלו יכולים להתחדש ולקבל שיפוץ מסיבי במסגרת התוכנית המקורית של החוק או לבצע פינוי בינוי על פי תיקון מספר 2. שתי האפשרויות יוסיפו דירות לעיר, כאשר האפשרות השנייה יכולה להוסיף מספר גדול יותר של דירות.
פיתוח ציבורי
הגדלת מספר הדירות בעיר מצריך עבודה גם על השטחים מסביב. אין אפשרות לבנות דירות רבות כל כך ללא הוספה של מבני ציבור, גינות, כבישים ותשתיות שיאפשרו איכות חיים סבירה באזור. זוהי נקודה שחשוב לזכור כי העבודה מתבצעת על ידי העירייה והתקציב צריך להגיע על חשבונה עם עזרה ממשלתית.
בדיקת כדאיות
בשנים האחרונות ברמת גן מבוצעת עבור כל פרויקט של פינוי בינוי בדיקת כדאיות כדי לראות האם העירייה יכולה לעמוד בכך. נמצא כי פיתוח רב של תשתיות סביב האזורים הללו עלול להביא את הרשות למצב של חוב בעקבות היטלים זולים והנחות בארנונה ותם מקבל היזם כדי להפוך את הפרויקט לכדאי עבורו. לכן, בשנים האחרונות חלה מעט האטה בתחום תמ"א 38 בעיר רמת גן, בכדי למנוע מהעירייה גלישה לחובות וצבירת פערים בעקבות התחדשות עירונית.