השם שקיבלה רעננה הוא "פנינת השרון" וזהו אכן שם שתואם את מידותיה. מדובר על עיר הממוקמת גבוה במיוחד באשכול הסוציו-אקונומי של המדינה, תושביה נחשבים לאוכלוסייה איכותית ורוב האזורים בה בנויים בצורה נוחה ומרווחת. אך אפילו בעיר כזו ישנה בנייה ישנה ומסוכנת שאי אפשר להתעלם מן הסכנות הטמונות בה. כל רעידת אדמה, ולו הקלה ביותר, עלולה לגרום להתמוטטות אותם הבניינים ולאסון בקנה מידה נרחב. לכן, גם ברעננה צריך לבצע תמ"א 38 ויפה שעה אחת קודם, להקדים את המכה עוד לפני שהיא מגיעה. אז איפה, איך ולמה כדאי לעשות זאת? כל התשובות בפנים.
תמ"א 38 רעננה – התשובות לכל השאלות
היכן?
מדיניות העירייה נוגעת בעיקר לרחובות המרכזיים בעיר, אך הישנים ביותר. לאורך רחוב "אחוזה" המיתולוגי ישנם מספר בניינים העונים להגדרה של תמ"א 38 ברעננה, אך גם שכונות כמו קריית וייצמן או דוד רמז הן שכונות בהן ניתן לבנות מגדלים של 7-8 קומות ולהגדיל באופן משמעותי את ההיצע הנמצא ברעננה. התפשטות העיר מוגבלת על ידי שכנותיה מכל כיוון ולכן חשוב להבין כי תמ"א 38 היא אחת הדרכים המרכזיות בהן יכולה העיר לגדול.
בחירת העירייה
למרות המסלול המקורי של תמ"א 38 של תיקון ושיפוץ המבנה הקיים, ישנם גם תיקונים לחוק המאפשרים מצב של "פינוי – בינוי" והגדלת מספר הדירות והקומות אותן ניתן לבנות. למרות שהדבר חוקי ואכן עבר בתיקון לחוק, עיריית רעננה לא מביעה עניין מיוחד בבנייה מסוג זה ומציבה בראש סדר העדיפויות את חיזוק ושיפוץ המבנים הקיימים. ניתן לראות זאת לפי מספר האישורים הרב הניתן לפרויקטי תמ"א 38 ביחס למצבים של "פינוי – בינוי".
פרויקטים שאושרו
מעניין לגלות כי ישנם כבר 80 בניינים שאושרו ברחבי העיר לתמ"א 38 ועוד 80 שמחכים לאישור וממתינים לתורם. התוספת של הבניינים הללו על המספר הקיים הוא של 50% במספר הדירות, דבר המאפשר הגדלה והרחבה של העיר מצד אחד, אך שמירה על המרקם הקיים ופרופורציה לתשתיות מן הצד השני.