מרתק לגלות כי רחובות שמוכרת לכולם כעיר ואם בישראל, הוקמה עוד בשנת 1890! מדובר על אחת מן הערים הוותיקות ביותר בישראל, אך כמובן שבתחילת דרכה היא הייתה מושבה בלבד. עם הזמן, היגרו אליה עוד ועוד תושבים והעיר גדלה לאיטה. בסמל העיר ניתן לראות תפוזים המסמלים את הפרדסים הרבים שהיו חלק משטחה של רחובות. עם השנים ננטשו הפרדסים והפכו להיות שטחים המיועדים לבנייה חדשה כדי להכיל את כלל התושבים הרוצים לגור באזור. בסמל רחובות מופיע גם המיקרוסקופ הבא לסמן את מכון ויצמן הפועל בעיר ומשפיע על המחקר במדעי בארץ ובעולם כולו. היתרונות האדירים של העיר מביאים להתפתחות מואצת ולרצון לחדש את הבניינים הישנים הקיימים בה, ואין כמו תמ א 38 רחובות כדי לסייע בנושא.
תמ"א 38 רחובות – ההתחדשות כבר כאן
תמיכת העירייה
ברחובו העיריה רתומה מאוד לנושא ההתחדשות העירונית ופיתוח העיר. אחת הדרכים המרכזיות בה מעוניינת העירייה לעשות זאת היא על יד תחילת בנייה ותהליכים של תמ"א 38 רחובות. ראש העיר ושאר חברי המליאה רוצים בהתפתחות ומחפשים את החסמים שמעכבים אותה. כדי לעודד את התושבים החליטו בעיר להקים מרכז להתחדשות עירונית שמספק לתושבים את הידע שחסר להם. איך מתחילים, מה הם צריכים לעשות ומי יכול לעזור. זהו ידע שבזכותו יוכלו עוד פרויקטים לצאת אל הדרך ולכן הוא כל כך חשוב ומסייע.
רוב נדרש
לא רבים יודעים, אך בחוק הישראלי עבר תיקון שמטרתו לסייע בפעולות כנגד דייר סרבן. במידה ודייר מסרב לתחילת הפרויקט, לא תמיד הוא יכול להתנגד בצורה אקטיבית. כיום בחוק יש צורך רק ברוב של שמונים אחוזים ומעלה מן הדיירים, כך שבמידה וקיים דייר שאינו משתף פעולה אך ישנו רוב גם בלעדיו, אין צורך בשכנוע וניתן ללכת ישירות לבית המשפט במטרה להכריח אותו להצטרף לתהליך.
התנהלות יזמית
חשוב לשים לב כי ישנם יזמים המעוניינים להחתים את הדיירים על בלעדיות וטפסים דרקוניים אחרים שאינם מאפשרים להם להתנהל מול אף אחד ללא אישור מפורש של היזם. חתימות כובלות אלו הפכו גם הן ללא חוקיות בעקבות שינוי החוק וחשוב להכיר זאת מאחר ולפעמים זה הדבר היחיד שמעכב את הפרויקט כולו.