אזור גוש דן הוא הצפוף ביותר במדינת ישראל. רוב העסקים, התושבים וההתרחשויות קורים בין גדרה לחדרה, כאשר הקרבה לתל אביב הופכת מקום לאטרקטיבי יותר למגורים, לקנייה ולהשקעה. אחת הערים העונות על ההגדרה הזו בצורה הטובה ביותר היא חולון. הצמידות לתל אביב, האוכלוסייה האיכותית והרצון המתמיד לגדול ולהתחדש הופכים את חולון לעורק חשוב בחיי המרכז, ולכן כל פרויקט של תמ"א 38 חולון מיד מעורר עניין ורצון ללמוד עליו עוד. בשנים האחרונות עלה מספר הפרויקטים שעוברים פינוי בינוי או תמ"א 38 בעיר ומתוך כך חלה עלייה בביקוש ובחיפושים אחר דירות במקום.
תמ"א 38 חולון – העיר בתנופה
נתונים עיקריים
רק כדי לשבר את האוזן אפשר לספר כי בחולון מאז 2015 יש כבר מאה ותשעה עשר בניינים שממתינים לאישור עבור תמ"א 38. זמן ההמתנה הממוצע בעיר מתחילת הבקשות להיתרים ועד תחילת הבנייה הוא כשנתיים, כאשר ישנם תשעים וארבעה בניינים שכבר מצויים עמוק בתוך התהליך. בנוסף על כל אלו, ישנם 35 בניינים שכבר סיימו את התהליך ואוכלסו בדירות החדשות. רק מכל הפרויקטים הללו צפויות להתווסף לחולון כאלף יחידות דיור שיכולות לשנות את פני העיר ולהמשיך ולקדם אותה. כל הפרויקטים שהוזכרו מהווים כחמישה אחוזים מכלל תהליכי תמ"א 38 שמבוצעים בישראל!
שכונות עיקריות לביצוע
השכונה הוותיקה ביותר שבה התחילו להתבצע פרויקטים של תמ"א 38 היא "קריית שרת". בשכונה הוותיקה כבר אוכלסו בניינים שסיימו את התהליך וישנם כאלו הממתינים לתורם. שכונות "נאות רחל" ו-"גרין" הן הבאות שעלו על הכוונת ושהיזמים, העירייה והדיירים מעוניינים להעלות אותן על דרך המלך. בכיוון העתידי מתוכננת להצטרף אליהם גם שכונת "ג'סי כהן" – כאשר שנת היעד עבור כל אלו היא 2030.
תחבורה
בעיה שיכולה להיווצר בעקבות כל השינויים הללו ובניית מגדלים במקום בניינים נמוכים היא צפיפות ובעיות תחבורה. מתוך מחשבה על כל אלו, תוכננו קווי הרכבת הקלה המיועדים לעבור בחולון לעבור ליד השכונות בהן הפרויקטים מתחילים להיבנות. כך אפשר יהיה להשתמש בתחבורה ציבורית ללא צורך בהוצאת הרכב הפרטי והורדת הצפיפות בצורה משמעותית.