בהסתכלות על מפת הערים בהן מתעסקים בבנייה והתחדשות עירונית, אין ספק שחיפה על המפה והיא שם כדי להישאר. כאשר פורטים את הנתונים למספרים ניתן לגלות כי ביחס לשאר הארץ, חיפה היא אחת הערים העסוקות ביותר עם תמ"א 38, כאשר רק תל אביב וירושלים ניצבות לפניה. גודלה של חיפה, האפשרויות הטמונות בה והבניינים הרבים שנבנו לפני שנת 1980 הופכים את העיר למקום המושלם להתחלה של כל פרויקט אפשרי. חשוב לזכור כי לעירייה יש אמירה ברורה בקשר לתמ"א 38 המתחיל בעירם, ולכן כדאי להגיע מוכנים ולהבין מה כוללת תמ"א 38 בחיפה ואיך ניתן ליישם זאת בשטח.
תמ"א 38 חיפה – הצפון מחכה לכם
פרטי פרטים
מבחינת היקפי בנייה, בחיפה הוגשו כבר מאתיים שמונים ושבע בקשות להיתרים. זהו מספר גדול במיוחד בהשוואה לאזורים שונים בארץ ולכן מרתק להכיר אותו. כדאי לדעת כי הזמן הממוצע שלוקח לטיפול בבקשה עד שהיא יוצאת אל תחילת הבנייה הוא כשנתיים. נוסף עליהן יש לקחת בחשבון עוד שנתיים של בנייה עד המסירה. עבור דיירי פרויקטים של פינוי בינוי מדובר על שנתיים של מגורים מחוץ לבית בדירה זמנית. בעיר קיימים כבר תשעים ושמונה פרויקטים שהתאכלסו.
מעורבות עירייה
עיריית חיפה נחשבת לגוף חזק שמעורה ומעורב במתרחש בעיר. עקב כך יש מדיניות רשמית של מתן מענה והיתרים מחד, אך יחד עם זאת צמצום זכויות הבנייה מאידך. צמצום הזכויות כולל הורדת הקומות האפשריות לבנייה עבור היזם לאחת וחצי במקום שתיים וחצי, הגבלות על בניינים מסתירי נוף וגם חיוב היזם בבניית חנייה עבור כלל הדיירים ביחס של שתיים ורבע חניות לדירה – מספר הנחשב לגבוה יחסית בשוק התמ"א.
שכונות החוף
מקומות כמו נווה דוד, שער העלייה ואפילו עין הים – כל אלו הן שכונות המתאימות לפרויקטים מסגנון זה, אך התכנון של עיריית חיפה הוא לעשות את אלו באופן עצמאי. בשכונות אלו ערך הקרקע יחסית נמוך ולכן לעיתים קרובות אין אפשרות רק לעבוד במשך כל החודשים הללו.