חלומם של כל בעלי דירה בבניינים ישנים מגולם בצמד המילים "פינוי בינוי". מה בעצם עומד בבסיס הרעיון? לפני שנת 1980 נבנו ברחבי המדינה בניינים שחלקם אינו עומד בתקן הישראלי לעמידות בפני רעידות אדמה. חשבה המדינה מה ניתן לעשות והגיעה למסקנה כי ביצוע של פינוי חלק מהבניינים ובנייתם מחדש יפתור את הבעיה. כדי לפתות את הקבלנים לבצע את העבודות, הם מקבלים זכויות בנייה בבניין ויכולים להגדיל אותו. מכירת הדירות הללו תעניק להם את הרווח המבוקש. אך מה הן הזכויות של הדיירים בכל הסיפור?
פרויקט פינוי בינוי – מה מגיע לכם?
דירה
זה אולי נשמע משעשע ובסיסי, אבל בסופו של דבר, הדבר הכי חשוב שתקבלו אם תסכימו לביצוע של פרויקט פינוי בינוי אצלכם בבניין הוא דירה חדשה. הדירה תהיה רשומה על שמכם בדיוק כפי שהייתה הדירה הישנה. החלק הזה שבעסקה משתלם במיוחד מאחר ומדובר על דירה ישנה שעומדת כבר לפחות 30 שנים מול דירה חדשה שנבנית ממש בימים אלו ותעניק לכם חווית מגורים משודרגת.
מימון שכר דירה והובלה
למרות הרצון שלכם בדירה חדשה, היזם או הקבלן צריכים לכסות את ההוצאות שלכם לאורך הבנייה. מה שאומר שהם יצטרכו להעניק לכם תשלום על שכר הדירה החלופית שלכם וגם את הוצאות ההובלה אליה. כך אתם לא צריכים לשלם מכיסכם ומפחיתים הוצאות בדרך.
מקומות חניה
פרויקטים רבים מתרחשים במקומות ביקוש כמו תל אביב ושאר ערי המרכז. דמיינו לעצמכם את הקפיצה מדירה ישנה בתל אביב לדירה חדשה עם חניה בתל אביב. מלבד הנוחות הברורה מאליה ערך הדירה מזנק והופך להיות גבוה יותר.
מעלית ולובי
בעלי הדירות הגבוהות יותר יכולים להיות אפילו מרוצים יותר מאחר והיזם מחויב להתקין בבניין החדש שיבנה עבורכם מעלית שתגיע עד קומות הגג ותאפשר לכם חוויה נוחה יותר למגורים. מלבד זאת, כל דיירי הבניין ייהנו מלובי חדש אותו צריך לבנות היזם גם כן.
תשלומי מיסים והיטלים
במידה ויש מחויבות על הדיירים לשלם מיסים כלשהם או היטלים כאלה ואחרים – על היזם לשלם זאת עבורם וכך להפחית עוד יותר את ההוצאות לקראת הדירה החדשה אותה הם מקבלים.