פתח תקווה היא אחד היישובים הוותיקים במדינת ישראל. כבר בשנת 1937 הוכרזה כעיר ומאז היא רק ממשיכה להתפתח. מבחינת גבולותיה היא מגיעה לערים רבות במרכז וביניהן תל אביב, בני ברק, קריית אונו, הוד השרון ומושבים נוספים. כל אלו הופכים את פתח תקווה לנקודה מרכזית על המפה של ישראל וליעד מגורים מבוקש עבור רבים המעוניינים להישאר לגור באזור המרכז אך עם זאת לשמור על מרחק קטן מתל אביב. כל אלו גרמו לבנייה מסיבית בעיר שממשיכה לגדול כל הזמן בשכונות כמו כפר גנים והדר גנים שגדלות עם כל יום שעובר ושטח חדש שנבנה. מספר הדירות ממשיך לגדול, אך ישנו מקור נוסף ממנו ניתן להרחיב את העיר ולהגדיל את היצע הדירות שבה.
פרויקטים בפתח תקווה – דירות נוספות ברחבי העיר
תמ"א 38
התוכנית הארצית למיגון בניינים נגד רעידות אדמה הוכנסה כבר בשנת 2005 ומושכת מאז יזמים ועיריות. הרעיון הוא לקחת בניין ישן שנבנה ללא היערכות מיוחדת כנגד רעידות אדמה ולאפשר לשפץ אותו ולבנות דירות חדשות על הגג או להרוס אותו לגמרי ולבנות מחדש עם מספר רב של דירות נוספות. בשני המקרים יכולות להצטרף דירות חדשות אל ההיצע הקיים בעיר ולא להשתמש בשטחים המצומצמים שנותרו.
דאגת העירייה
למרות הרווח הברור של העירייה מדירות חדשות, מיסים והיטלים – ישנה גם אחריות רבה שיש לקחת בחשבון. אין אפשרות לבנות מבנים חדשים ללא היערות מוקדמת מבחינת שטי הציבור והמוסדות הנמצאים מסביב. על כל מספר תושבים יש צורך בשטח ציבורי מטעם העירייה וכמובן בגינות ובמוסדות חינוך. כל אלו דורשים היערכות מוסדרת ובשנים האחרונות פתח תקווה אכן מהססת עם מתן אישורים לפרויקטים מסוג זה.
וועדת הערר
למרות היכולת של העירייה להגיד לא, התושבים שרצונם בשיפוץ ברור יכולים לפנות לוועדת ערר ולבקש מהם לבחון מחדש את ההחלטה וההיגיון העומד מאחוריה. מאחר והוועדה אינה תלויה בעירייה הם יכולים לפסוק לטובת התושבים ולאפשר להם להתחיל בתהליך כך שהאישור ייאלץ להגיע בכל מקרה. זהו מסלול שאינו מועדף על אף אחד מן הצדדים משום שהוא אורך זמן, עולה כסף והתוצאות העתידיות יגיעו רק לאחר זמן רב.