מפתיע לגלות כי ההיסטוריה של רמלה מגיעים עד למאה השמינית. כבר אז הוקמה העיר על ידי השליט הערבי ששלט באזור. העיר נקראה כך כי נבנתה על גבעות של חול (בערבית המילה חול = רמל). פרט מעניין נוסף מגלה כי זו העיר היחידה בישראל שנחשבת עיר שנבנתה על ידי השלטון הערבי ששלט במקום באותה התקופה. בישראל נחשבת רמלה למקום ידידותי ביותר לעולים, כאשר גלי עלייה מכל מקום שלחו נציגים למקום. בשנות ה-80 הגדולה מברית המועצות מצאה גם היא מקום מפלט ברמלה ורבים מן העולים התיישבו בעיר. גבולותיה עם צריפים, ניר צבי ולוד הופכים את העיר לבעלת מיקום אסטרטגי חשוב ומרכזי.
פינוי בינוי רמלה – איתכם ובשבילכם
מצב הבניינים
עד בניית כביש 1 הייתה נחשבת רמלה למקום מרכזי ביותר. כל אוטובוס שעבר במקום נכנס אל העיר והמרכז היה חי ושוקק. לאחר בניית הכביש ירדה רמלה מגדולתה וכך נזנח מרכז העיר לאנחות. הבניינים כיום במקום זקוקים לשיפוץ או לתמ"א 38 באופן דחוף, ולכן עולה תוכנית זו על השולחן במטרה לצאת אל הפועל.
שינוי עירוני
כדי להפוך את השינוי למשמעותי עבור העיר, מנסים בעירייה לכוון גבוה והוציאו תוכנית שאפתנית וייחודית למקום. התכנון הוא להרוס כרבע מיחידות הדיור הבנויות בעיר ולשלש את מספרן. מדובר על בניית מגדלים ענקיים שיכולים לאפשר לאלפי משפחות להצטרף אל העיר, לחזק אותה ולהקנות למקום אופק ויכולת. הרצון הוא לבנות בתי מגורים, כאשר הקומות התחתונות מוקדשות למסחר, מה שמאפשר לעסקים להתפתח במקום ולשפר את הנראות של הרחובות הראשיים.
תכנון שטחים ירוקים
כחלק מהשינוי העירוני הגדול והמתוכנן אמור להיבנות בעיר פארק עצום בשטח של 170 דונמים! מדובר על שטח אדיר ממדים, במיוחד ביחס לגודלה של העיר. היתרון הוא בהעלאת איכות החיים של כל התושבים מסביב. בנוסף, חלק גדול מן הבניינים העתידים להיבנות יזכו לנוף ישיר אל תוך הפארק המתוכנן, מה שיעלה את ערך הנכסים שלהם בצורה משמעותית אפילו יותר.
התאמה לאוכלוסייה
יש צורך לוודא כי אוכלוסיית העיר מעוניינת בבניית מגדלי רבי קומות. חלק גדול מן האוכלוסייה הו מבוגר ויכול להיות שמגורים במגדלים כאלו יקשו עליהם ולכן חייבים לוודא מול התושבים כי זהו אכן רצונם.