הקריות זהו שם קוד כולל לכמה ערים המקיפות את ירושלים ומהוות מעין חגורה מסביב לה. קרית ים, קרית מוצקין, קרית ביאליק וקרית אתא מהוות ערים עצמאיות, אשר מקיימות סדר יום שונה. לכל אחת מהן ישנו ראש עיר מכהן, עירייה שלמה שפועלת סביבו ובכל אחת מהן גרים כמעט 40,000 תושבים שיש לדאוג להם. לעומת זאת, קרית שמואל וקרית חיים הן בעצם המשך ישיר של העיר חיפה. הן נחשבות לחלק מוניציפלי של העיר וכל החלטה של ראש העיר חיפה מחייבת אותן באותה המידה. למרות ההבדלים בין כל אחת מהערים, כאשר תשאלו אדם מהאזור הוא יענה שהוא מהקריות, ולא ימשיך לפרט. מבחינת התושבים אין צורך להבדיל וכל הקריות הן רקמה אנושית אחת. מאחר ולכל אחת מהערים הללו היסטוריה מאז קום המדינה, בכולן יש בניינים ישנים שמומלץ לשפץ, לבצע תמ"א 38 או פינוי בינוי, ואין ספק שקרית ים שנוסדה ב-1941 יכולה להיעזר בתהליכים כאלו כדי להתחדש מעט.
המידע שחייבים לדעת על פינוי בינוי קרית ים
מנהלת התחדשות עירונית
ממשלת ישראל שהגתה את הרעיון של תמ"א 38 הייתה מעוניינת לראות אותה מקודמת בכל רחבי המדינה. למרות הרצון הזה, ניתן לראות כי פעמים רבות התוכניות נתקעות, אין מי שיזיז אותן קידמה, האישורים המיוחלים לא מגיעים וכולם עומדים ומחכים לגואל. כדי לפתור מצבים כלו החליטו על הקמת רשויות של התחדשות עירונית. ברחבי הארץ קמו 16 מנהלות כאלו שכל מטרתן להזיז את התהליכים קדימה. להביא פרויקטים לאישור, לתחילת עבודה ולהגדיל את מספר הדירות שנמצאות בעיר.
הגדלת הכנסות
עיריית קרית ים מודעת לצורך הגובר בהכנסות במטרה לספק איכות חיים נאותה עבור כלל התושבים. שירותים כמו ארנונה, ביוב, אגרות שונות וחשבונות אכן מכניסים כסף, אך יותר ושבים משמעותם יותר הכנסות וחיים חדשים בעיר. פינוי בינוי קרית ים יכול לספק מאות דירות חדשות וכך להגדיל משמעותית את הכנסות העיריה. יתרון בהגדלת מספר התושבים בדרך זו הוא השימוש בשטחים בנויים. עתודות הקרקע המעטות שנותרו לעיר אינן מבוזבזות ועדיין ניתן לנצל אותן, משום שהפרויקטים הללו נבנים על גבי בניינים ישנים שנהרסים ובמקומם ייבנו מגדלים עם מספר מוגדל של דיירים.