בעסקה ממוצעת כל הצדדים רוצים להרוויח. הרי כל אחד מעוניין לדעת שהוא השיג מן העסקה את המקסימום שאפשר, אך באותה המידה לוודא שגם הצד השני יצא מרוצה ושעסקאות עתידיות יוכלו להמשיך ולקרות בין כל הצדדים. כאשר מדברים על פרויקט פינוי בינוי חשוב להבין כי יש מספר צדדים השותפים לעסקה. מכיוון אחד עומדים הדיירים שמעוניינים לשדרג את איכות חייהם. מכיוון שני עומדים היזמים והקבלנים שמחפשים רווח, ומהכיוון השלישי עומדת הרשות המקומית או העיריה שבשטחה מבוצע הפרויקט. אז מה באמת יכול כל אחד לקבל?
פינוי בינוי מה מקבלים ולמה?
הדיירים
זהו הצד שמתחיל לגלגל את הפרויקט. מדובר על אנשים שגרים בבניין העומד על תילו עשרות שנים וכעת יש בפניהם את האפשרות לשדרג את הדירות שבבעלותם ולקבל דירות חדשות, איכותיות ויפות. מלבד זאת, ייהנו הדיירים ממעלית בבניין שתעזור במיוחד לבעלי הדירות הגבוהות יותר, לובי שישרת את כלל הדיירים ומקומות חניה שנחשבים לבעלי ערך רב בערים כמו תל אביב. חשוב לזכור שאותם הדיירים יצטרכו לגור בזמן הפינוי במקומות חלופיים, אך הם מקבלים את מלוא שכר הדירה בחזרה מן היזם- לכל אורך תקופת הבנייה.
היזם
הצד של היזם בסיפור די ברור. בסופו של דבר, היזם מעוניין להשיג רווח מקסימאלי מהפרויקט. כדאי לזכור שבסופו של דבר ליזם יש לא מעט הוצאות לאורך התהליך. שכר דירה חלופי, הוצאות הבניה, היטלים ומיסים שונים ולכן הרווח צריך להיות משמעותי כדי לגרום לו להיכנס אל ההרפתקה שנקראת "פינוי בינוי". היכולת לבנות הדירות חדשות באזורי ביקוש ולמכור אותן למרבה במחיר הופכת את שורת הרווח לפוטנציאלית ושווה עבור היזם.
הרשות המקומית
הרשות המקומית מעוניינת גם היא בפרויקט מכל בחינה אפשרית. רווחת התושבים הגרים בשטחה בזכות הדירות החדשות. מיסים והיטלים שונים שייאלץ היזם לשלם בכדי להניע את הפרויקט ולהתחיל את התהליך, וגם לאורך הבניה כולה, וכמובן תשלומי הארנונה המוגדלים. מלבד הדירות הקיימות ייבנו עוד מספר דירות שיצטרכו לשלם ארנונה באופן קבוע דבר שיעלה את ההכנסות לאורך שנים.