שמה של הרצליה כבר מרמז על פוטנציאל אדיר שטמון בה. היא נקראה על שם חוזה המדינה בנימין זאב הרצל שהצליח לחזות את קום מדינת ישראל עוד לפני שמישהו בכלל ידע לקרוא לה כך. בדיוק כך, תוכננה הרצליה בידי המקימים להיות עיר יפה ומושקעת עם שטחים ייחודים לחקלאות, לבנייה ולאטרקציות עירוניות. עם ההתקדמות המהירה של המדינה חל שדרוג גם במעמדה של הרצליה וכבר בשנת 1960 היא הוכרזה כעיר. מאז היא ממשיכה להתפתח עד כדי רמה בה היא חברה בפורום מיוחד הנקרא: פורום ה-15, בו נמצאות חמש עשרה הערים הגדולות והמובילות בישראל. כחלק מהתכנון העתידי של העיר ועקב מיעוט השטחים המיועדים לבנייה בעקבות הגבולות עם רמת השרון ורעננה, הדגש בבנייה הוא דווקא על פינוי בינוי הרצליה שם ניתן לראות אופק לתושבים חדשים.
שאלות ותשובות – פינוי בינוי הרצליה
מה יקבלו הדיירים?
בכל פרויקט התשובה תשתנה, אך בסופו של דבר כולם יקבלו דירה חדשה לגמרי. מדובר על בניינים שרובם עומדים עוד לפני 1980, כך שדירה חדשה לעומת דירה בת 40 שנים – מדובר על עליית ערך שיכולה להכפיל ואף לשלש את שווי הדירה. בנוס, כל דירה זכאית לחניה, מעלית שמגיעה לקומה וכמובן ממ"ד חדש. כל אלו משקפים איכות חיים משופרת עבור הדיירים וכדאיות בתחילת הפרויקט. חשוב לזכור כי גם במהלך הבנייה זכאים הדיירים להובלות הלוך וחזור עבור המעבר שלהם מן הדירה הקודמת שלהם אל דירה בשכירות. באותה הנשימה, הם גם זכאים לשכר דירה מלא לכל אורך תקופת הבנייה, כתלות בגודל הדירה הקודמת ובשווי השכירות באזור.
עם איזה יזם כדאי להתקשר?
זוהי שאלת השאלות בכל פרויקט ברחבי הארץ. יזמים רבים מנסים לקפוץ על מכרה הזהב הקרוי פינוי בינוי הרצליה, מאחר והמיקום אטרקטיבי, הדירות יקרות ולכן הרווח היזמי יכול להיות גבוה מאוד. מומלץ לבדוק מי היזמים שכבר עבדו מול העירייה וכך מכירים את הנפשות הפועלות ויודעים מה התהליכים שכל דירה צריכה לעבור בכדי לקבל אישור. בנוסף, רצוי לחפש המלצות מאנשים שכבר ביצעו פינוי בינוי אצל החברה במטרה להבין כיצד הם עובדים, האם הם עומדים במילתם ומהי התוצאה הסופית בעבודות קודמות שלהם.