לעיר בת ים יש היסטוריה ענפה המלווה אותה עוד לפני קום המדינה. כבר בשנת 1926 הוקמה בת ים, אך רק בשנת 1958, כשלושים שנים לאחר ההקמה היא הוכרזה כעיר. הקרבה לתל אביב הפכה את העיר למקום מגורים מבוקש, עד הרמה שזוהי העיר השלישית הצפופה ביותר בישראל – אחרי בני ברק וגבעתיים. גילה של העיר והצפיפות שבה מסבירים היטב את הצורך בחידוש ובנייה טובה יותר כנגד רעידות אדמה, והמספרים בה העיר מעוניינת לבצע את הפרויקטים מפתיעים ומצביעים על יוזמה והתחדשות של העיריה שמעוניינת לעזור ולקדם את התהליכים של פינוי בינוי בת ים במטרה להפוך את המגורים בה לנוחים ומשודרגים.
פינוי בינוי בת ים – משנים את פני העיר
שכונת רמת הנשיא
כאשר בוחנים את שכונת רמת הנשיא ניתן לראות כי מדובר על שכונה ישנה וותיקה בה הבניינים נמוכים ומצומצמים. על פני שטח של חמישים ואחד דונמים היו בסך הכול 424 דירות בלבד, דבר שהפך את האזור לא מנוצל מבחינת האפשרויות. העובדה שהדירות נבנו בשנות השבעים הוסיפה גם היא והפכה את השכונה למקום אידיאלי עבור פינוי בינוי. לאחר הצעות מחברות שונות אישרה העיריה פרויקט ענק במקום וכעת יבנו על השטח מספר עצום של 1,970 יחידות דיור. מדובר על תוספת של כאלף וחמש מאות דירות, מלבד תשעה דונמים של שטחי ציבור בהן מתוכננים גנים ובית ספר.
צפון בת ים
חלק נוסף בבת ים שהולך להשתנות הוא הכניסה לעיר מכיוון צפון מערב, לכיוון יפו. באזור זה אושרו לפינוי בינוי כשניים עשר בניינים המכילים מאתיים וארבעים יחידות דיור. לאחר אישורים, יוכל היזם לבנות במקום שמונה מאות שבעים ושבע דירות! מדובר על קפיצה משמעותית, בנייה לגובה ושטחי מסחר נוספים שישדרגו את האזור ויאפשרו לעיר בת ים להמשיך להתפתח, לגדול ולספק פרנסה וחדשנות לפני העיר עצמה.
חשוב לזכור כי כל בנייה כזו מעלה את תשלומי הארנונה, המיסים, ההיטלים ותשלומים נוספים אותם משלמים הדיירים החדשים באזור כאשר הדבר בא לידי ביטוי בטובת תושבי האזור כולו.