במקורה, קרית אונו בכלל נולדה בטעות. היישוב הסמוך, כפר אז"ר כבר היה מבוסס ומספר משפחות רצו להצטרף כגרעין חקלאי למקום. מאחר ולא היכן לאכלס קבוצה כל כך גדולה, הוחלט על הקמת שכונה ליד. נקנו אדמות חקלאיות מיישוב סמוך שהיה נקרא "כפר עאנה" והמתיישבים הגיעו למקום. עם הזמן גדלה ההתיישבות עוד ועוד והפכה לכפר אונו. כחלק מתהליכי הרחבה ורצון להיות חלק ממועצה מקומית, הם התאחדו עם כפר אז"ר ורמת אפעל כדי להקים משהו גדול יותר, אולם פרשו בעקבות חילוקי דעות. בשנת 1992 הוכרה קרית אונו כעיר ומאז השמיים הם הגבול. העיר מתפתח בקצב מסחרר, אך חלק מהבתים שהוקמו לפני עשרות בשנים עדיין עומדים – והגיע הזמן לעשות שינוי באמצעות פינוי בינוי בקרית אונו, והנה כמה רעיונות חשובים.
פרטים חשובים – פינוי בינוי בקרית אונו
עתודות קרקע
העיר קרית אונו ממצה את עתודות הקרקע שלה במהירות. אף על פי שהבניה בה מתבצעת ברובה לגובה וישנן מאות דירות חדשות באמצעות המגדלים החדשים שנבנים, בקרוב ייגמרו המקומות להתרחבות העיר וכבר כעת יש קושי למצוא דירות חדשות לקניה במקום. נסיבות אלו הובילו את קברניטי העיר לחפש אחר פתרון שיוכל לסייע במצוקת הדיור במקום.
שכונה חדשה
החידוש בקרית אונו טמון ברעיונות העומדים בבסיס התהליך. במקום לפנות לכל בניין, לחפש אחר אישורים ולהתחיל תהליך ארוך, החליטו ללכת על קונספט מעט שונה. בעיר היו קיימים מספר בניינים של שיכונים עוד משנות ה-60. הדירות היו ישנות, ללא מעלית ומספר מועט של דיירים בכל קומה. חברה יזמית פרטית פנתה אל הדיירים והציגה להם אפשרות של הריסת כל השכונה בבת אחת ובנייה של שכונה חדשה עבורם. מדובר על 672 דירות חדשות במקום 216 קיימות. הרווח לדיירים הוא מובן – דירות חדשות, מעליות חניות ותנאים משופרים. היזמים מקבלים מספר עצום של דירות עליהן ניתן להרוויח סכום גבוה במיוחד והעיר מקבלת מבנים חדשים, פארק שיבנה בלב השכונה ואזורי מסחר ובתי קפה. היתרונות הללו הם עבור כל הצדדים ולכן הוחלט פה אחד לבצע את הבנייה שנמצאת כעת בעיצומה ולקראת תהליכים של חידוש ובנייה.