אחת המושבות הראשונות שהוקמו בארץ ישראל היא פתח תקווה. את השם קיבלה פתח תקווה מפסוק בספר הושע בו מבטיח הנביא: "ונתתי לה את כרמיה משם, ואת עמק עכור לפתח תקווה". ואכן הנבואה הגשימה את עצמה. העיר פורחת, אפשר לשכוח מהביצות שהיו כאן בעבר, וכל מה שניתן לראות כאשר מסתכלים לשולי העיר הוא מגדלים ההולכים ונבנים, תושבים חדשים המצטרפים לעיר, בתי ספר וגנים ותנופת התפתחות. אך מה קורה כאשר מסתכלים אל מרכז העיר הישן? פה הסיפור מעט מסובך יותר. הבניינים הישנים אינם ממוגנים כנגד רעידות אדמה וניתן להתרשם שאסון יכול לקרות אם הם לא יעברו שיפוץ או פינוי בינוי בהקדם.
פינוי בינוי בפתח תקווה – לפני הרעידה הבאה
תחבורה עירונית
כיום קיימים בפתח תקווה מגוון של אוטובוסים שמגיעים כמעט לכל פינה בגוש דן. מתל אביב, בקרית אונו, בני ברק והוד השרון – לכל אלו ניתן להגיע כבר היום בגישה נוחה מהעיר. בעתיד הקרוב תחל לפעול בגוש דן הרכבת הקלה המדוברת שכיום משתקת מעט את הכבישים באזור. כאשר היא תקום, היא תוכל להביא במהירות את התושבים אל מגוון הערים בגוש דן, כאשר מרכזי התעסוקה בתל אביב יהיו קרובים מתמיד.
איזון
העירייה מנסה לשמור על איזון בטח בין תושבים ליזמים. הרצון של היזמים הוא ברווח מקסימאלי ולכן הם רוצים לבנות כמה שיותר, לגובה, לרוחב ובכל מקום בו יוכלו להוסיף דירות. התושבים מעוניינים בשיפוץ הדירות הקיימות, שינוי חזות העיר ומתן שירותים בסיסיים לכל תושב. העירייה דואגת לאזן בין כולם, מאחר ואין אפשרות לבצע בנייה ללא שטחי ציבור ראויים, תשתיות מתאימות ונראות הולמת.
עלות
למרות הרצון של כולם, כדי להוציא אל הפועל פרויקטים של פינוי בינוי בפתח תקווה צריך לזכור שיש צורך במספר רב של דירות למכירה בכדי לכסות את הוצאות הקבלן. לכן, למרות הרצון למעט ולנסות לשמור על אופי מסוים, חשוב להבין כי יש צורך ביחס של בערך שלוש-ארבע דירות חדשות על כל דירה ישנה, ורק כך יכול הפרויקט להפוך למשתלם עבור היזם.