בתחילת דרכה הייתה אור יהודה מקום משכן לעולים והורכבה ממעברות שונות ומשונות. עיקר העלייה אליה הייתה מהארצות לוב ועיראק, והעולים שוכנו בצריפונים עד שיוכלו להיקלט באחת מן הערים שהיו סמוכות לאזור דוגמת תל אביב או רמת גן. למרות הרצון של המדינה להעביר אותם, הביעו העולים רצון להישאר במקומם וכך בשנת 1955 הוכרה אור יהודה כיישוב והתחילה לקבל תקציבים והפניות בהתאם. בנוסף, קיבלו התושבים אישור לבניית בתי קבע, אך החוסר של רובם הביא אותם לבניית דירות בשיתוף משרד השיכון ולא בבעלותם. עם השנים נקנו רוב הדירות, אך רוב הבניינים היו זקוקים לשינוי ושיפוץ. פה בדיוק נכנס פינוי בינוי באור יהודה לתמונה ויכול לחולל את השינוי.
פינוי בינוי באור יהודה – עושים שינוי
הוספת קומה
תחת החוק של תמ"א 38 יש אישור ליזם להוסיף 2.5 קומות לבניין המקורי במטרה להרוויח סכום כסף שיספיק לכסות את ההוצאות ולהפוך את התהליך כולו לכדאי. מחירן של הדירות באור יהודה לעיתים אינו מספיק בשביל רווח ולכן כדי לעודד יזמים החליטה העירייה על תוספת משלה. בהתאם לסעיף בחוק יכולה העירייה לאשר בנייה של 3 קומות נוספות וכך להגדיל את הרווח היזמי. בפרויקטים האחרונים שבוצעו בעיר הפעילה העיריה את הסעיף וכך גרמה ליזמי רבים לקפוץ על המציאה ולהוציא פרויקטים נוספים אל הפועל.
רחוב העצמאות
זהו הרחוב הראשי של אור יהודה. מאחר והוא נבנה לפני שנים רבות פוטנציאל ההתחדשות בו גבוה ביותר. קבוצת עמוס לוזון רכשה את הזכויות בפרויקט וכעת אחראית על הוצאתו אל הפועל. מדובר על 744 דירות חדשות בחמישה עשר בניינים בני 12 קומות כל אחד. הדירות הללו הולכות לשנות את פני העיר ולאפשר לתושבים רבים לזכות באיכות חיים גבוהה בהרבה מזו שיש להם כיום. בנוסף, הפרויקט ישנה את פני עיר וכל מי שנכנס אל הרחוב הראשי יוכל לזכות במראה של עיר מודרנית וחדישה.
אישורי עירייה
אחד היתרונות הגדולים ביותר בתוכניות כאלו באור יהודה הוא אישור העירייה. כל מי שעומד בראש העיר דוחף קדימה לעבר התחדשות ושינוי ולכן זוהי עיר בה יחסית קל להעביר את הפרויקטים ולקבל אישורים לבנייה ולתמ"א 38.