מערכת הבחירות המקומיות לא פסחה גם על נתניה והייתה סוערת במיוחד. ראש העיר האגדית של נתניה, הגברת מרים פיירברג-איכר התמודדה מול יוני שטבון במערכת שעירבה המון יצרים, לחץ ומריבה על קולותיהם של תושבי נתניה. בסופו של יום, הצליחה ראש העיר להתגבר על היריב ולזכות בכהונה נוספת בעיר. אחד הדברים אותם היא מקדמת בצורה מסיבית הוא הרעיון של התחדשות עירונית. לקחת בניינים ישנים ולהפוך אותם לרבי קומות משוכללים. יותר תושבים, יותר הכנסות לעירייה והרבה אנשים מרוצים. ואם הצעד הזה באמת טוב לכל הצדדים, אז למה לא לעשות אותו? הנה כמה שלבים שחייבים לעבור בדרך אל הדירה הנכספת.
התחדשות עירונית בנתניה – השלבים שצריך לעבור
בדיקה ראשונית
לא כל בניין עומד בתנאים הנדרשים כדי להיכנס לתוכנית של פינוי בינוי מבחינה חוקית. היזם אינו מעוניין לעשות פרויקט ללא רווח ולכן חייבים קודם כל לבדוק שהבניין אכן מאושר עקרונית לתחילת התהליך ורק לאחר מכן להתחיל לצאת לדרך. ללא בדיקת היתכנות מול העיריה יכול להיות שכל המאמצים ירדו לטמיון ולכן חובה לעשות אותה כצעד ראשון.
חתימה עם הדיירים
רק לאחר שהדיירים מסכימים כי החברה תייצג אותם ניתן להתחיל בתהליך. בעבר היה צורך בהסכמה של כל הדיירים, אולם בכנסת החליטו לשנות את ההחלטה כדי לאפשר להתמודד עם דייר אחד סרבן. לפעמים אנשים מבינים שעוד דרישות יכולות לתת להם תשלומים נוספים ולכן מעכבים את הבניה כולה בגללם. כיום בחוק, יש צורך ברוב של 80% בלבד ודייר שלא יסכים לעשות זאת יצטרך להציג נימוקים מאוד מאוד טובים לבית המשפט כדי שזה לא יחייב אותו להיכנס לבנייה.
פינוי
עוד לפני הבנייה חייבים לעשות זאת. אחת ההתחייבויות של קבלנים מול הדיירים בפרויקטים של פינוי בינוי היא תשלום שכר הדירה לכל אורך התקופה בה התושבים מסכימים להתפנות. לכן, צריך לחפש אחר דירה שיכולה להתאים, תהיה באזור המגורים שבוחר האדם – חשוב שזה יהיה ליד הבניין הנוכחי וכן לבדוק מהו שכר הדירה שמבטיח הקבלן לתת בתמורה לשכירות הקבועה. ללא שכר דירה או התייחסות קבועה אל הפינוי אין סיכוי שהפרויקט יתפתח מאחר ולדיירים אין את הדרך להתפנות ולשלם על עצמם.