מי לא חלם על דירה חדשה? כל אחד יכול להגיד שזהו החלום האולטימטיבי ובמיוחד אנשים שגרים בבניינים ישנים שכבר לא זוכרים מתי הם נבנו. בעבר, החלום היה נראה כל כך רחוק מהמציאות ללא התקציב הנכון, אבל מאז שעבר חוק תמ"א 38 בכנסת החלום הפך להיות בהישג יד וממש מעבר לפינה. כל מה שצריך לעשות זה להניע את התהליך ולמצוא את האנשים הנכונים שיעשו זאת, כל השאר יכול להתחיל ולהתגלגל משם. בסופו של פרויקט כזה כל דייר יקבל דירה חדשה, גדולה יותר ועם המון יתרונות נוספים של סביבה משוכללת ועליית ערך של כל האזור. לכל מי שרוצה לדעת מי יכול להתחיל את התהליך של התחדשות עירונית בבת ים. הנה כמה פרטים שחשוב להכיר.
התחדשות עירונית בבת ים – הוגי הרעיון
התארגנות התושבים
זוהי אפשרות טבעית ביותר שעומדת בבסיסם של רוב הפרויקטים שמתחילים בארץ. מדובר על תושבים הגרים בבניינים שנבנו לפני 1980 ואינם מחוזקים כנגד רעידות אדמה. אותם תושבים קיבלו היתר מן הרשות המחוקקת להתחיל תהליך של חיזוק המבנה או בנייתו מחדש באמצעות יזמים פרטיים או קבלנים שאיתם הם מתקשרים דרך חוזה המבטיח להם רווח ממכירת דירות נוספות שייבנו בבניין. התושבים פונים לעירייה, מחפשים קבלן ובעצם עומדים מאחורי המבנה כולו.
העירייה
כל העיריות ברחבי ישראל מחפשות את הדרך להתרחב ולהוסיף תושבים אל חשבונות העירייה. ישנן כאלו שמסוגלות לבנות על שטחים נוספים הנמצאים בשטחן, אך יש עיריות שלהן אין עתודות קרקע להתפתח אליהן, כאשר לרוב מדובר על אזור המרכז. אפשרות לבנות מבנה חדש, להוסיף עליו קומות ומבנים ולהגדיל בכך את מספר התושבים בלא השקעה מצד העיריה, זהו האידיאל ועל כן עיריות רבות יכולות לקדם פרויקטים כאלו.
יזמים פרטיים
מדובר על יזמים שמחפשים אחר הרווח של הפרויקט הבא. הם הולכים ומאתרים מקומות בהם ניתן לבצע תמ"א 38 עם השקעה מינימאלית ורווח מקסימאלי. כאשר הם מאתרים מבנים כאלו נם מנסים לשכנע את הדיירים בכדאיות ובנחיצות ופרויקטים רבים יוצאים לדרך בצורה כזו שמאפשרת לדיירים להתפתח ולקבל דירות ששוות הרבה יותר מאלו הנוכחיות ועבור היזם מדובר על רווח נקי לאחר סיום הבנייה.