לבת ים יש היסטוריה ארוכת שנים. כבר כשהוקמה בשנת 1926 היה ברור שהיא מתפתחת לכיוון חיובי, אבל הכרזתה כעיר בשנת 1958 חתמה את הנושא והפכה את בת ים למקום מוביל על המפה הישראלית. היתרון הגדול של העיר הוא המיקום שלה. היא גובלת בתל אביב ולכן יכולה להוות אופציה שפויה יותר מבחינת מחירים לכרך הגדול. כל מי שלא חייב לגור בתוך תל אביב ומחפש חלופה מתאימה יכול להגיע לבת ים ולגלות שהוא במקום הנכון. הרצון לפתח את העיר ניכר בכל התחומים. מדרכות חדשות, טיילת ושטחים ירוקים שהופכים את בת ים למקום שנעים לגור בו. חלק מאותם מאמצים הם להוציא אל הפועל בת ים פינוי בינוי ולחדש את פני העיר, בעיקר בחלקיה המיושנים.
בת ים פינוי בינוי – שלבים שונים
שלב התכנון
זהו השלב בו לעירייה יש תפקיד קריטי ומשמעותי. כל יזם שמגיע אל הבניין מעוניין להוציא לפועל את הפרויקט של פינוי בינוי, אך השאלה היא מה הרווח המקסימאלי שהוא יוכל להפיק מכך. את השאלה הזו ניתן להשוות ישר אל אגף תכנון והנדסה של עיריית בת ים. מטרת האגף היא לשמור על הסדר, להבהיר מהן זכויות הבנייה וכך ניתן יהיה לחשוב האם כדאי מאוד או שעדיף לוותר. באמצע התכנון יכולים להשיג אישורים חדשים, להגדיל את מספר הקומות המותרות לבנייה וכך להוסיף דירות ובעצם להגדיל את הרווח היזמי. עוד לפני שניגשים לביצוע חשוב לברר את התכנון עד סופו.
שלב הביצוע
לאחר שהושגו כל האישורים מן העירייה ואגף התכנון אפשר כבר להתחיל ולהוציא אל הפועל את התוכניות. יש לוודא מול כל הדיירים האם יש להם דיור חלופי ולהתחיל להעביר תשלומי שכירות. יש למדוד באופן מדויק את כל הדירות ולהראות לכל דייר מה הוא מקבל בתמורה. לאחר סיום התהליך אפשר להרוס לגמרי את הבניין ולהתחיל לחשוב איך לבנות אותו מחדש. יש להתאים את התשתיות לעידן המודרני ולבנות משהו גדול יותר כדי שיוכל להחזיק את מספר הדיירים שייכנסו לבניין לאחר סיום בנייתו. בנוסף, יש למכור את הדירות כבר בשלב זה במטרה להשיג רווח וכסף למימון הפרויקט.