מקומות רבים בארץ קיבלו את שמם בעקבות פעילים או נדיבים שסייעו בהקמתם. כך קיבלה הרצליה את שמה מבנימין זאב הרצל, מזכרת בתיה וזכרון יעקב על שם משפחתו של הברון רוטשילד וגם נתניה לא נותרה מאחור ושמה נקבע על שם פילנתרופ שתרם סכומים רבים וסייע בהקמתה – נתן שטראוס. אותו אדם חשב, תכנן, סייע ושלח שליחים לסייע בהקמה וכך בשנת 1948 הוכרזה נתניה כעיר ואת שמה קיבלה לכבודו של אותו נתן. עם השנים הבניינים בעיר החלו לפרוח, לגדול ולהיבנות, והעיר התרחבה הלאה וגדלה עד שהפכה ל-"בירת השרון". כיום נחשבת נתניה ליעד מועדף עבור קבלנים המתעסקים בתחום של תמ"א 38, אך חשוב להכיר את כל הפרטים לפני שרצים לתכנן איך ייראה הבניין.

תמ"א 38 נתניה – מכירים את החוקים
מי זכאי?
למרות הרצון לחדש את כל הבניינים, ברור לכולם כי התקציב לא מספיק עבור כולם ולכן יש לחלק אותו בתבונה. מי שזכאי להשתתף הם בניינים שהוקמו עוד לפני שנת 1980. כך ניתן לדעת בוודאות כי הם לא עומדים בתקן 413, התקן הישראלי לבניין כנגד רעידות אדמה. בנוסף, אין אפשרת להסב את שימוש הבניין. רק אם הבניין מיועד למגורים ואכן גרים בו הוא יכול להיכנס תחת חוק תמ"א 38. תנאי נוסף הוא שטח כולל של מעל 400 מטרים ומעל שתי קומות של בנייה. אם תנאים אלו אינם מתקיימים הבניין לא יכול להיכלל בחוק ולהתחיל בעבודות.
ועדת תכנון
אי אפשר לגשת אל הפרויקט ללא כל האישורים מטעם העירייה וועדות התכנון והבנייה האזוריות. לפני שמדברים עם יזמים, סוגרים תוכניות ומרימים מגדלים לאוויר – חשוב לפנות אל העירייה ולשאול אותם האם יש אפשרות לבצע תמ"א 38 בבניין המבוקש. רק לאחר קבלת האישורים והבנה האם הבניין יוכל להיכנס אל הפרויקט רצוי להתחיל.
יזם ועורך דין
את ההתקשרות מול יזם מומלץ לבצע באמצעות עורך דין. האינטרסים של רוב היזמים אינם עולים בקנה אחד עם הדיירים. אלו רוצים דירות חדשות ואילו היזם מעוניין ברווח מקסימאלי וכמה שיותר מהר. כדי לגשר על הפערים מומלץ להתייעץ עם עורך דין מהתחום שיכול להבהיר מה הקריטריונים שיש לשים אליהם לב.